Brukar du köpa frysta märgben till din hund? Då har du säkert en hel del ben liggandes 🙂 Ett tips är att köpa fryst färskfoder. Det finns flera olika märken och vilket man väljer är helt individuellt. Tina fodret, fyll märgbenen och lägg tillbaka dom i frysen. Ett perfekt mellanmål, samtidigt som det både borstar tänderna och ger din hund en trevlig sysselsättning. 

Låt det ta lite tid för hunden att äta sin dagliga mat

Här har jag lagt dagens lunch i en överbliven äggkartong, hunden får jobba lite för att få upp kulorna i dom små hålen. En mycket enkel, billig och för mina hundar ett roligt sätt att få sin mat på. 

En varm sommardag kan det vara skönt för hunden att få svalka sig med något. Upplötta foderkulor blandat med ett rått ägg som jag sedan har fryst i en skål. 

Det behöver inte vara i just en skål, eller foderkulor. Ett urgnagt gammalt märgben går också väldigt bra att fylla med olika godigheter. 

Födosök

Låt hunden få använda sig av nosen. Ge foderkulorna på gräsmattan. 

Ta med maten på promenad och gör födosök. Att slänga ut lite kulor när inte hunden ser och sen råkar du hitta dom först är ett bra sätt att visa hunden att du också kan hitta saker och vara till nytta. En bra övning för hundar som inte uppmärksammar sin matte/husse så mycket.

Pröva även att gömma maten i träd, på stubbar och stenar.

Att göra rent en yoghurt kartong.

ännu en rolig sysselsättning för din hund. Jag har klippt  runt en öppning I en yoghyrt förpackning. Det brukar alltid vara en massa kvar i botten som mina hundar få. Dom får lösa själva hur dom ska få tag på allt. 

Det är inte meningen att hunden ska äta upp kartongen, så man får vara lite vaksam och ev att man får hjälpa lite om kartongen börjas ätas upp.